Een ijsblokjesmachine is een handige en praktische aanvulling in elke keuken of bar en het bestellen van een ijsblokjesmachine is dan ook aan te raden. Het is een apparaat dat speciaal is ontworpen om ijsblokjes te maken, die kunnen worden gebruikt in dranken en cocktails of om voedsel koud te houden. De machine heeft een reservoir waar water in wordt gegoten, dat vervolgens wordt gepompt naar een koelplaat. Op de koelplaat bevinden zich kleine uitsparingen, waarin het water bevriest en ijsblokjes vormt. Bij het bestellen van een ijsblokjesmachine moet je letten op de soort koeling. Kies je voor luchtgekoeld of watergekoeld? Beide hebben voordelen. Luchtgekoelde machines zijn goedkoper, maar kunnen niet ingebouwd worden en werken minder goed bij hoge omgevingstemperaturen dan watergekoelde ijsblokjesmachines.

Aandachtspunten bij het bestellen van een ijsblokjesmachine

Bij het bestellen van een ijsblokjesmachine zijn er enkele aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de machine. Voor commercieel gebruik is het belangrijk om te investeren in een machine met een hogere capaciteit. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de machine en of deze in de beschikbare ruimte past. Het type ijs dat de machine produceert is ook belangrijk. Elk type ijs heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen. Een snellere productie snelheid kan belangrijk zijn voor commercieel gebruik waarbij veel ijs nodig is.

Handige weetjes

Bij het bestellen van een ijsblokjesmachine moet je dus letten op de capaciteit en hiervoor is het handig om te weten hoeveel ijs je ongeveer nodig hebt. Als de machine een kilo ijs produceert kan je ervan uit gaan dat dit ongeveer 46 ijsblokjes zijn. Dit zijn ongeveer 100 drankjes met 8 kilo ijs. Zo weet je hoe groot je machine moet zijn bij het bestellen van een ijsblokjesmachine. Wanneer je niet alleen ijs nodig hebt voor in de drankjes, maar ook voor het presenteren van flessen drank, kun je kijken naar de inhoud van de bak die je wilt vullen en die delen door 2.

Aansluiten

Als het bestellen van een ijsblokjesmachine gelukt is, komt nog het installeren. Voor de aanvoer van het water naar de machine kun je een wasmachinekraan gebruiken. Dit is een beluchte kraan. Deze heeft dezelfde maat als de aanvoerslang van de ijsblokjesmachine en kun je dus makkelijk er aan vast draaien. Het is belangrijk dat de slang belucht is, want anders kan er water uit de machine terug door de aanvoerslang stromen. De afvoerslang moet altijd lager liggen dan de machine, want anders loopt het water niet weg en dit kan problemen opleveren bij het gebruik van de ijsblokjesmachine.

Gerelateerd bericht

Geef een reactie