Plissé gordijnen zijn een elegante oplossing als raamdecoratie woonkamer, maar niet alleen voor je woonkamer. In je hele huis kun je plissé gordijnen toepassen als raambekleding. Er zijn materialen die geschikt zijn voor je keuken of badkamer of heel prettig zijn in een werkomgeving. Plissé gordijnen zijn geschikt voor alle soorten ramen, dus ook voor draai- en/of kiepramen of voor hele grote ramen. Op maat gemaakt passen ze bij elk raam en in elke ruimte van je huis.

Bediening van plissé gordijnen

De bediening van plissé gordijnen kan op verschillende manieren plaatsvinden. De klassieke manier is via een koord dat door de gaatjes in het gordijn loopt. Dat voldoet prima in standaard situaties. Heb je een groot raam en dus een groot plissé gordijn, dan is bediening met een ketting beter. Het ingebouwde remsysteem van een ketting is beter berekend op ramen van twee meter breed of meer of van hele hoge ramen. Voor draai/kiepramen is bediening via een handgreep mogelijk. Afhankelijk van het soort raam kun je je plissé gordijnen monteren met schroeven of vastmaken via een klemsysteem waarmee je niet hoeft te boren. Ook is monteren via een systeem met plakprofielen die zowel op het raam als op het kozijn kunnen worden aangebracht mogelijk.

Plissé gordijnen: top down bottom up

Plissé gordijnen zijn er in de variant die je van beneden naar boven open kunt trekken, maar er is ook een andere soort. Die wordt top down-bottom up genoemd: je kunt ze van zowel boven als beneden open en dicht trekken en zo precies bepalen waar je je plissé gordijnen voor je raam wilt hebben. Dat kan dus ook in het midden van het raam zijn. Ideaal om veel licht naar binnen te laten vallen, maar tegelijkertijd veel privacy te hebben.

Semi-transparant of verduisterende plissé gordijnen

Plissé gordijnen zijn er in twee soorten materiaal: een semi-transparant materiaal waar nog wel wat licht doorkomt, zeker waar het gaat om de lichtere kleuren stof en een verduisterend materiaal dat het licht echt helemaal buitenhoudt. Dat materiaal is vooral heel geschikt voor een slaapkamer. Wanneer het gordijn ook nog op maat gemaakt is, sluit het perfect aan tegen het raam en komt er helemaal geen licht meer naar binnen. Beide materialen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Geef een reactie